Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Befogo számítás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Egy derékszögű háromszög átfogójához tartozó magasság átfogót 8 cm és 24 cm-es részekre osztja. Számold ki a háromszög befogoit.
Megköszönöm,ha segít valaki megoldani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kiszámolod az átfogóhoz tartozó magasságot: `"m"=sqrt(x*y)=sqrt(8*24)=sqrt192 \ cm`

Majd kiszámolod a befogókat:

`a=sqrt(8^2+sqrt192^2)=color(red)(16 \ cm)`

`b=sqrt(24^2+sqrt192^2)=color(red)("27,71" \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0