Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, elakadtunk a matek házival

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
mennyi 2%-os és 3.5 %-os oldatot keverjünk össze, ha 10 kg 3%-os oldatot szeretnénk készíteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az egyenlet: 2·x+3,5·(10-x)=10·3, ezt rendezzük → (35-30)=1,5·x, melyből x=(5/1,5)= 3,33 kg 2%-os oldathoz kell hozzákeverni 6,67 kg-nyi 3,5%-os oldatot! :)

Remélem érthető volt az egyenletfelírás!

Üdvözlettel: Ármós Csaba Debrecenből (48 éves, kémiás-matekos segítő)
1