Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Általános iskola » Matematika
352
Segítséget kérnék. Képet csatoltam. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hozzárendelési szabály: `color(red)(f(x)=x^2)`

Grafikon elnevezése: `color(red)("másodfokú függvény")`

Értékkészlet: `color(red)("ÉK"=y in "["0;+oo"]")`

Zérushely: `color(red)(x=0)`

y tengelymetszet: `color(red)(y=0)`

Menete:
- sz.m.cs: `color(red)(x in "]"-oo;0"]")`

-sz.m.n: `color(red)(x in "["0;+oo"[")`

Szélsőérték: minimuma van `color(red)((x;y)=>(0;0))` ponton


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1