Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok 11. Osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
Sziasztok! Az adott kordinátákkal megadott háromszög 4 db kérdésében kérném a segítségeteket, köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

Szió!

Annyi kiegészítésem volna, hogy a háromszög oldalainak éppen fele mindegyik középvonal hossza, ezért:
Ia-vektorI=BC/2=5 egység,
Ib-vektorI=AB/2=5·√5 egység,
Ic-vektorI=AC/2=10·√2 egység, és a vektorok koordinátái pontosan (javítva)

a-vektor ( 0-0; 3-(-2)) =(0; 5)
b-vektor (10-0; 8-3)=(10; 5)
c-vektor (0-10; -2-8)=(-10; -10) lesznek! :)

Elnézést, csak siettem és emiatt eltévesztettem (elszámoltam) a b; és a c; pontot! Amit itt leírtam, azok a jók! :)
0