Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni a Matek házim-ban? SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
k14mm16
Ez hasonló a https://ehazi.hu/q/134014 feladathoz és sajnos megoldás ott sem született.
Az eredményt viszont meg tudom mondani: `color(red)329` felnőtt és `color(red)671` gyerek jegy.

Ellenőrzés:
`329 + 671 = 1000`
`329 * 800 + 671 * 600 = 263200 + 402600 = 665800`

Csalás:
for (f = 0; f <= 1000; f++) if (f * 800 + (1000 - f) * 600 == 665800) console.log(f, 1000 - f)

Frissítés — meglett a számítás is hozzá:

`{(f * 800 + g * 600 = 665800),
(g = 1000 - f):}`

`f * 800 + g * 600 = 665800`
`f * 800 + (1000 - f) * 600 = 665800`
`f * 800 + 600000 - f * 600 = 665800`
`f * 200 = 665800 - 600000`
`f = 65800 / 200 = color(red)329`

`g = 1000 - f = 1000 - 329 = color(red)671`



k19máj18
`{(t * 400 + k * 250 + f * 500 = 912600),
(k = t * 4),
(f = t * 0.125):}`

`t * 400 + k * 250 + f * 500 = 912600`
`t * 400 + (t * 4) * 250 + (t * 0.125) * 500 = 912600`
`t * 400 + t * 1000 + t * 62.5 = 912600`
`t * 1462.5 = 912600`
`t = 912600 / 1462.5 = 624`

`k = t * 4 = 624 * 4 = 2496`

`f = t * 0.125 = 624 * 0.125 = 78`

`t + k + f = 624 + 2496 + 78 = color(red)3198`

Ellenőrzés:
`t * 400 + k * 250 + f * 500 = 624 * 400 + 2496 * 250 + 78 * 500 = 249600 + 624000 + 39000 = 912600`
Módosítva: 2 éve
0