Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
Segítséget szeretnék kérni az egyik matek feladatban.
A 3-as és 4 -es feladatban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

3)
- a) y=4, mert egy konstans grafikont látunk
- b) y=x+4, mert - kicsit lebutítva - mindig egyet jobbra és egyet fel lép a grafikon (y=x) és a 4-nél metszi az y tengelyt (+4).
- c) y=-x+2, mert ugyanúgy halad mint az első, csak ellentétes irányban (-x) és a 2-nél metszi az y tengelyt (+2).

4) A grafikont mellékeltem, azonban erre a képhalmazos dologra nem emlékszem, hogy pontosan micsoda, úgyhogy ebben sajnos nem tudok segíteni.
0