Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS kéne holnapra csak egy feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Csatolom a képet. Az 1-részből kéne csak a d.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kiszámoljuk az `"AB"` pontok között lévő szakasz meredekségét elsősorban.

`"m"=(y_2-y_1)/(x_2-x_1)=(3-4)/(-12-2)=(-1)/(-14)=1/14`

Utána csak egyszerűen behelyettesítünk az egyenes egyenletének egyik alapképletébe.

`y-y_1=m*(x-x_1)`

`y-4=1/14*(x-2)`

`y-4=1/14x-1/7`

`y=1/14x-1/7+28/7`

`color(red)(y=1/14x+27/7)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
2