Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logikai feladatok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
965
Bármelyik feladatban, jól jönne egy kis segítség:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
9.:
helyes, mert ha az aksi nincs lemerülve, a motor is megy és a lámpa is ég

10.:
helyes, különben Béla ideges lenne

11.:
a) F(b, a)
b) ∀y F(x, y)
c) ∀y F(y, x)
d) ∃z(F(z, x) és F(x, y))
e) ∀x ∀y F(x, y)
f) ∃x ∀y F(x, y)
g) ∀x ∃y F(x, y)
h) ∃x F(x, b)
j) ∃x ∀y F(y, x)

12.:
a) ∀y (-(y=x)→K(x, y))
b) ∀x ∀y (-(y=x)→K(x, y))
c) ∃x ∀y (-(y=x)→K(x, y))
d) ∀x ∃y (-(y=x)→K(x, y))
f) ∃x ∃y (-(y=x)→K(x, y))

13.:
a)
p(n) = 1 ⇔ n sorozat konvergens
q(n) = 1 ⇔ n sorozat korlátos
F = ∀s (p(s) → q(s))
b)
p(n) = 1 ⇔ n sorozat konvergens
q(n) = 1 ⇔ n sorozat korlátos
r(n) = 1 ⇔ n sorozat monoton
F = ∀s((q(n) és r(n)) → p(n))
c)
p(n) = 1 ⇔ n sorozat korlátos
q(n, n') = 1 ⇔ n sorozatnak n' részsorozata
F = ∀s ∃t (p(s) → q(s, t))
d)
p(n) = 1 ⇔ n 0-ra végződik
q(n) = 1 ⇔ n páros
F = ∀n (p(n) → q(n))
e)
p(n) = 1 ⇔ n páratlan
q(n) = 1 ⇔ n tökéletes
F = -∃n(p(n) és q(n))
f)
p(n) = 1 ⇔ n nagyobb, mint millió
q(n, m) = 1 ⇔ n és m ikerprímek
F = ∃n ∃m(p(n) és p(m) és q(n, m))
g)
p(n) = 1 ⇔ n sokszög
q(n) = 1 ⇔ n egyenlő oldalú
r(n) = 1 ⇔ n szabályos
F = ∃n(p(n) és q(n) és -r(n))
h)
p(n) = 1 ⇔ n rombusz
q(n) = 1 ⇔ n derékszögű
r(n) = 1 ⇔ n négyzet
F = ∀n((p(n) és q(n)) → r(n))
0