Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek ( zérushely)

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Valaki eltudna mondani higy kell lepesrol lepesre meghatarozni a zetushelyeket?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első kettőt megcsinálom aztán analóg módon tudod csinálni kilencedikesként.

x²-16=0
x²-4²=0 nevezetes azonosság
(x+4)·(x-4)=0
x₁=-4 és x₂=4 ezek zérushelyek

x²-16x=0 szorzattá alakítasz az x kiemelésével
x·(x-16)=0
egy szorzat akkor és csak akkor nulla ha valamelyik tényezője nulla
x₁=0 és x₂=16 ezek zérushelyek
1