Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! sajnos nem értem ezt a feladatot le tudná nekem vezetni valaki? Válaszotokat előre is köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
508
géza egy zárt dobozban tartja az olomkatonait. 13 amerikai, 7 angol és néhány német katonaja van. annak a valoszinusege hogy egyet véletlenul kiveve az nemet lesz 0,2, hány német katonaja van gézanak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
valószínűségszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"N"/(13+7+"N")="0,2"`

`"N"="0,2"*(20+"N")`

`"N"=4+"0,2""N"`

`"0,8""N"=4`

`color(red)("N"=5)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0