Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Abigél jellemzés...

1656
Sziasztok!! Szabó Magda Abigél című könyv tanári karárol kéne írjak egy fogalamazást.. valaki segítene??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
A Matula mint iskola a külvilágtól hermetikusan elzárt intézménynek mondható. A Nevelőtestület tagjai mind kemények, szigorúak, következetesek, vallásosak, de mindenképpen jóindulatúak. Szigorú szabályok szerint nevelik a rájuk bízott gyermekeket.
Torma Gedeon az iskola igazgatója. Ő a legszigorúbb, de mégis nagyon emberséges. Amit ígér minden körülmények között megtartja. A szabályokat szigorúan betertatja minden diákkal, nem képez kivételt nála unokahúga Piroska sem.
König tanárúr: Magyar, latin szakos tanára a Matulának. Ő az egyetlen a nevelőtestületből, aki kicsit ,,kilóg” a többiek közül. Hiszen ő inkább elnéző, sem mint szigorú. Kicsit talán gyámoltalannak is lehetne mondani. Az óráin nem tud fegyelmet tartani, s a diákok titkolt gúnytáblája. Gina által legutáltabb tanár. Végül persze kiderül, hogy e külső mögött egy bátor, tiszteletreméltó férfi lakozik.
Zsuzsanna: Diakonissza és prefekta. Szigorú elvei mögött ő egy rendkívül érzelmes, jóindulatú nő. Mélyen vallásos, könnyen megbocsájtó. Odafigyel diákjaira, azoknak örömére, bánatára, vágyaira. Titkon szerelmes Kőnigbe.
Kalmár: A Matula közkedvelt töritanára, s Gináék osztályfőnöke. Hazafias ember. Titokban sok diáklány szerelmes belé. A jóképű férfi Zsuzsannába szerelmes, aki ezt nem viszonozza, leánykérését visszautasítja. Megemlítették még: Truth Gertrúdot, a Matula tesitanárát. Gigus tanárnőt aki francia és német tanár. Erzsébet testvért aki Zsuzsannához hasonlóan prefekta. Valamint Hajdú tanárnőt aki éneket tanított. Rájuk is természetesen jellemző a szigorú, emberséges, kötelességtudó, vallásos nevelési elv.
Remélem tudtam segiteni! Ha kell még valami szólj. Ez volt a kedvenc kötelező olvasmányom
1