Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
448
Lakotorony magassága 7mèter, ebből a tető 1,6 méter átmérője 24 decimèter. Henger alakú. 1/ hány köbméter levegő van benne összesen. 2/ hány négyzet méter a tetőn lévő bádog.3/hány négyzet méter területre vegyünk festéket kívül a falra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`"V"_"levegő"="V"_"kúp"+"V"_"henger"=(r^2*pi*m)/3+r^2*pi*m=("1,2"^2*pi*"1,6")/3+"1,2"^2*pi*"5,4"=color(red)("26,84" \ "m"^3)`

`"T"_"kúp palást"=pi*"r"*"m"=pi*"1,2"*"1,6"=color(red)("6,03" \ "m"^2)`

`"A"_"henger palást"=2*pi*"r"*"m"=2*pi*"1,2"*"5,4"=color(red)("40,72" \ "m"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1