Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek (százalék)

Főoldal » Középiskola » Matematika
314
Van itt egy feladatlap amit egy hete csinaltunk órán de nem elmlékszem azok a százalékok hogyan jottek ki, kérem segitsen valaki.
Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hármasszabály? ( https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1rmasszab%C3%A1ly_(matematika) )

`"maximális pontszám" / "maximális százalék" = "elért pontszám" / "elért százalék"`

1. versenyző esetében:

`(150 \ "pont") / (100 \ %) = (84 \ "pont") / (x \ %)`

`x = (84 * 100) / 150 = 8400 / 150 = 56 \ %`
2