Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
454
Hányszorosára nő egy négyzet területe, ha minden oldalát háromszorosára növeljük?
Hányszorosára kell növelnünk a négyzet oldalait ahhoz, hogy területe ötszörösére növekedjék?
Egy földdarab területe az 1:75000 méretarányú térképen 4 cm2. Mekkora a területe a valóságban?
Levezetéssel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hassonló síkidomok területének aránya a hasonlóság arányának négyzetével egyenlő.

Hányszorosára nő egy négyzet területe, ha minden oldalát háromszorosára növeljük? Itt λ=3
λ²=3²=9-szeresére nő a terület

Hányszorosára kell növelnünk a négyzet oldalait ahhoz, hogy területe ötszörösére növekedjék?
 5 -szeresére kell növelni anégyzet oldalait

Egy földdarab területe az 1:75000 méretarányú térképen 4 cm2. Mekkora a területe a valóságban?
4·75000²=22500000000 cm²=2250000 m²= 2,25 km²
0