Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni a Matek házim-ban? SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1524.
Tehát végső ár, 3776 = a közbeeső ár + a közbeeső ár 18%-a.
Vagyis a közbeeső ár = `3776 * 100 // 118 = 3200 Ft`.

Tehát a közbeeső ár, 3200 = az eredeti ár 80%-a.
Vagyis az eredeti ár = `3200 * 100 // 80 = color(red)4000 Ft`.

Ellenőrzés:
`4000 // 100 * 80 // 100 * 118 = 3776`



8.
`{(e = 2 * m),
(e + 8 = m + 14.5):}`

`e + 8 = m + 14.5`
`2 * m + 8 = m + 14.5`
`2 * m - m = 14.5 - 8`
`m = color(red)6.5`

`e = 2 * m = 2 * 6.5 = color(red)13`

Ellenőrzés:
`{:(e + 8 = 13 + 8 = 21),
(m + 14.5 = 6.5 + 14.5 = 21):} } ✓`



2.
`48 // (3 + 4 + 5) * 3 = color(red)12`
`48 // (3 + 4 + 5) * 4 = color(red)16`
`48 // (3 + 4 + 5) * 5 = color(red)20`

Ellenőrzés:
`12 + 16 + 20 = 48`
Módosítva: 2 éve
0