Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika példa megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
Két dobókockával dobunk. Mennyi a valószínűsége,
hogy
a) a dobott számok összege 8;
b) a dobott számok összege nagyobb, mint 8;
c) a dobott számok összege legalább 8?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
11(2) 12(3) 13(4) 14(5) 15(6) 16(7)
21(3) 22(4) 23(5) 24(6) 25(7) 26(8)
31(4) 32(5) 33(6) 34(7) 35(8) 36(9)
41(5) 42(6) 43(7) 44(8) 45(9) 46(10)
51(6) 52(7) 53(8) 54(9) 55(10) 56(11)
61(7) 62(8) 63(9) 64(10) 65(11) 66(12)

Összesen 36 eset van. A zárójelben a dobott számok összege van.

a) p= `5/36`
b) p= `10/36`
c) p= `15/36`
0