Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Az ABC háromszög súlypontja az S(4;-1) pont. A háromszög egyik csúcsa A(-8; 11), a B csúccsal szemközti oldal felezőpontja F (7; 4). a) Melyek a B és a C csúcs koordinátái? B)Mekkorák a háromszög oldalai? c) Mekkora a C csúcsnál lévő szög? d) Mekkora a háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szió!

Annyi kiegészítésem volna még, hogy a C pontot a következőképp számoltam ki:
A felezőpont koordinátáiból kiszámolhatók C koordinátái , ahol F(f₁ ; f₂)= (7; 4) , azaz
f₁=(a₁+c₁)/2, azaz c₁=2·f₁-a₁=2·7-(-8)= 14+8=22 , illetve ugyanilyen felírásokkal → c₂=2·f₂-a₂=2·4-11=8-11= (-3) , azaz a C pont koordinátái (22; (-3)) lesz!


Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Ármós Csaba Debrecenből (48 éves, matekos-kémiás)
1