Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kör átmérője és húrja

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Egy kör AB átmérője és AC húrja 28° szöget zár be egymással. Legyen a hosszabbik AC iv tetszőleges pontja D.
Mekkora az ADC és a CDB szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Jol gondolom h a megoldas:
ACB szog 90°, Thalesz tetel
CBA szog 62°, mert 180-28 = 62

AC hur keruleti szogek, ezert ADC szog =CBA szog = 62°
CB hur keruleti szogek, ezert CAB szog = CDB szog = 28°
Módosítva: 2 éve
0