Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S segitseget kerek az alabi harom felso feladathoz

Főoldal » Középiskola » Matematika
525
Valaki tudja ????
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Utolsó:
2797.
`sum_(k=1)^(1000) k^k` első 3 számjegye mi?
Az utolsó tag `1000^(1000)=(10^3)^1000=10^(3000)`, ami egy 1-es után 3000 nulla. Ennél nagyobb lesz a teljes szumma.
`sum_(k=1)^(1000) k^k < sum_(k=1)^(1000) 1000^k = sum_(k=1)^(1000) 10^(3k)`
Ez pedig 100100100100... stb., ez is 3001 jegyből áll. Ennél kisebb az eredeti szumma.

Mivel a nagyobb  és a kisebb is 100-lal kezdődik, az eredetinek se lehet más az eleje.
0