Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hajítások

Főoldal » Középiskola » Fizika
338
A 121- S feladatnál nem értem hogy jött ki az s.
Légyszi valaki elmagyarázná.
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha 50 `m/s` kezdősebességgel dobod fel, az 5 s-ig halad felfelé, megtesz

`s=g/2*t^2` = `5*5^2` = 125 m-t.

A további 2 s-ig zuhan, megtesz:

`s_2=g/2*t_2^2` = `5*2^2` = 20 m-t.

A kettő összege 145 m.
1