Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt a hőtanos feladatat hogyan oldom meg?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1090
Egy ideális Carnot körfolyamat hatásfoka 81 %, a belőle nyert munka 22 kJ. Az alsó
hőtartály hőmérséklete 23 0C. Határozza meg a közlendő hőmennyiséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
hatásfok = munka/hőmennyiség vagyis hőmennyiség = munka / hatásfok = 22/0.81 = 27.16
0