Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan számolom ki a derékszögű háromszög belső szögeit?

Főoldal » Középiskola » Matematika
423
Két oldal van megadva.. Pl: szöggel szemközti befogó = 12 dm, átfogó 20 dm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
szinusz alfa = s(zöggel szemközti befogó)/átfogó=`12/20`

Számológépeddel: shift sin 12/20 = 36,87 fok

Így a derékszögű háromszög szögei: 36,87; 53,13; 90 fok
Módosítva: 2 éve
0