Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy derékszögű háromszög befogói 6 cm és 8 cm hoszúak. Milyen hosszú az átfogóhoz tartozó magassága?

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Egy derékszögű háromszög befogói 6 cm és 8 cm hoszúak.

Milyen hosszú az átfogóhoz tartozó magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"x"=(2*"T")/"c"=(2*("a"*"b")/2)/(sqrt("a"^2+"b"^2))=(2*(6*8)/2)/(sqrt(6^2+8^2))=color(red)("4,8" \ "cm")`

Az ábrát a linkre kattintva eléred: https://www.geogebra.org/calculator/nudyz4qg


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
2