Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromosságtan

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
314
Egy ember meghalhat, ha 50 mA-es áram folyik a szív közelében. Egy villanyszerelő párás napon dolgozik izzadtságtól nedves kézzel. Tegyük fel, hogy az ellenállása egyik kezéből a másikba 1 k Ohm, és két vezetéket érint meg, mindkét kezével egyet. Mekkora potenciálkülönbség okozna 50 mA-es áramot a két vezeték között az egyik kézből a másikba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`"U"="I"*"R"="0,05" \ "A"*1.000 \ Omega=color(red)(50 \ "V")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1