Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Egy négyszög oldalainak aránya 5:6:7:8. Határozd meg annak a hozzáhasonló négyszögnek az oldalait, melynrk legkisebb oldala 20cm
Előre is köszi☺
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5x=20 cm amiből x=4
A négyszög oldalai: a=20 cm, b=6·4=24 cm, c=7·4=28 cm és d=8·4=32 cm
0