Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromosságtan

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
355
Egy Vespa robogó és egy Toyota autó egyaránt használhat 12 V-os akkumulátort, de a két akkumulátor különböző méretű, és különböző mennyiségű töltést képesek leadni. Tegyük fel, hogy a robogó akkumulátora 4,0 kC, az autó akkumulátora pedig 30,0 kC töltést képes leadni. Mennyi energiát tudnak leadni az egyes akkumulátorok, feltételezve, hogy az akkumulátorok ideálisak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`"E"_"Vespa"="Q"*"U"=4.000 \ "C"*12 \ "V"=color(red)(48.000 \ "J")`


`"E"_"Toyota"="Q"*"U"=30.000 \ "C"*12 \ "V"=color(red)(360.000 \ "J")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1