Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
312
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
A hang sebessége: `"v"_"hang"=340 \ "m"/"s"`

A fény sebessége: `"v"_"fény"=300.000.000 \ "m"/"s"`

Az arányuk: `(300.000.000 \ "m"/"s")/(340 \ "m"/"s")=color(red)(882.353)`- szorosa a fény sebessége a hangénak.



2.)
A Föld és Hold távolsága `"s"=384.400 \ "km"`

A fény sebessége: `"v"_"fény"=300.000 \ ("km")/"s"`

`"t"="s"/"v"=(384.400 \ "km")/(300.000 \ ("km")/"s")=color(red)("1,28" \ "s")`



3.)
Prizmán átvezetve, ha marad zöld színű, akkor nem kevert, ha szétbomlik akkor kevert szín.



4.)
Fehér lesz, mert a színe kevert sárga.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0