Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Oldd meg az alábbi egyenletrendszert a valós számpárok halmazán.
x²+x+1=7(y²+y+1)
x-2y=4
Köszi a megoldást!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
másodfokúegyenlet, Egyenletrendszer
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A második egyenletből: x=2y+4

(2y+4)²+(2y+4)+1=7(y²+y+1)
4y²+16y+16+2y+4+1=7y²+7y+7
0=3y²-11y-14
y₁=`14/3` és y₂=-1
x₁=`40/3` és x₂=2

Az ellenőrzést rád bízom.
1