Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki esetleg tunda ezekben segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
355
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1.)
A lezajlódó folyamat reakcióegyenlete: `"CaCO"_3->"CaO"+"CO"_2`

Az égetett mész moláris tömege: `"CaO"="56,0774" \ "g"/("mol")`

A mészkő moláris tömege: `"CaCO"_3="100,0869" \ "g"/("mol")`

A szén-dioxid moláris tömege: `"CO"_2="44,01" \ "g"/("mol")`

Az oltott mész moláris tömege: `"Ca"("OH")_2= "74,093" \ g/"mol"`


a.)
`"m"=(840.000 \ "g")/("56,0774" \ "g"/("mol"))*"44,01" \ "g"/("mol")="659.238,84" \ "g"=color(red)("659,23884" \ "kg")`


b.)
`lambda=(840 \ "kg"+"659,23884" \ "kg")/(2.000 \ "kg")*100=color(red)("74,96" \ %)`


c.)
`"m"=(840.000 \ "g")/("56,0774" \ "g"/("mol"))*"74,093" \ g/"mol"=1.109.861 \ "g"=color(red)("1.109,861" \ "kg")`



A másik feladatnál amúgy szerintem nem 6 mol az eredmény de lehet én nem tudom jól :D Abban a kémikusok majd segítenek. Ha 6 mol-al számolunk akkor bizony a `48 \ dm^3` sem jöhet ki. Nem vagyok egy csillag kémiából de úgy érzem ennyit azért tudok. Ha kahaz, vagy Csabi is megerősíti a feltevésemet szívesen leírom azt ahogy én oldottam meg. Hülyeséget nem akarok írni.
0