Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki ebben tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
A lucky fogadási irodában a
Magyarország-Koszovó
mérkőzésre lehet fogadni. Az
iroda Magyarorszag győzelme
esetén a befektetett összeg 1,2
szeresét fizeti döntetlennél 4
szeresét, Koszovó győzelme esetén pedig 16,7 szeres szorzót . Magyarorszag 0,7
valószínűséggel nyer, a döntetlen esélye 20% ,Koszovó pedig 0,1 valószínűséggel arat győzelmet. Mennyi a várható érték, ha mindhárom kimenetelt megjátsszuk 1000 forinttal? Nyereséges vagy veszteséges-e a lucky iroda?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,2·1000·0,7+4·1000·0,2+16,7·1000·0,1=3310 Ez a várható érték.
Bevétel: 3·1000=3000 Ft

Mivel 3000-3310=-310 ezért a fogadóiroda veszteséges
2