Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni fizika kilencedikes feladat a testek mozgása

Főoldal » Középiskola » Fizika
1106
Mennyi a szögsebessége, annak az egyenletesen forgó lendítőkeréknek, amelynél a szögfordulás másodpercenként 8 radián? Mennyi a periódusidő, illetve a fordulatszám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
szögsebesség (ω) = 8 rad / s (458.76 fok / sec)
Periódusidő (T) számítása
ω = 2π / T
458.76 = 360 / T
458.76 T = 360
T = 0.7847 sec

fordulatszám (f) = 1 / T
0