Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
339
4 traktor 6 ora alatt ás fel egy területet. Hany óra alatt ássa fel 3 traktor azt a területet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A teljesítményes feladatoknál fordított arányosság van, itt a melósok és az idő szorzata állandó. Ez az egyik megközelítés.

`4*6=3*x` `to` `x=(4*6)/3` = 8 óra kell a szántáshoz.

Másik megközelítés:

4 traktor végzi el a munkát 6 óra alatt, akkor 1 traktor, tehát negyedannyi munkaerőnek négyszerannyi időre van szüksége a munka elvégzéséhez (6*4=24óra).

Ha 1 traktor végez 24 óra alatt, akkor 3 traktor, vagyis háromszor annyi traktor harmad annyi idő alatt végez, azaz `24/3` = 8 óra alatt.
1