Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3szog

Főoldal » Középiskola » Matematika
309
Szamitsd ki a derékszögű háromszög hiányzó oldalát ha az egyik befogadására 3,9cm és a másik befogo 5,2cm hosszu
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gondolom az első is befogó akar lenni, a Pitagorasz-tételt alkalmazhatod.

`c^2=a^2+b^2`, ahol

a = 3,9 cm és b = 5,2 cm

`c=root()(a^2+b^2)` = `root()(3.9^2+5.2^2)` = `color(red)("6,5 cm")` hosszú a hiányzó oldal.
0