Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teglalap

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Szamitsd ki a teglalap hiányzó oldalát a keruletet es a területet ha az atloja 5,5dm az egyik oldala pedig 4,4dm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ki kell számolni a hiányzó oldalt, melyet Pitagorasz-tétel segítségével tudunk megoldani.

a2+b2=d2
4,42+b2=5,52
19,36+b2=30,25
b2=10,89
b=3,3 dm

K=2*(a+b)
K=2*(4,4+3,3)
K=15,4 dm

T=a*b
T=4,4*3,3
T=14,52 dm2
Módosítva: 2 éve
1