Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Metszéspont

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Számítsd ki a két egyenes metszéspontjainak koordinátáját.

2x-3y-12=0
5x+4y-7=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(2x-3y-12=0),(5x+4y-7=0):}=>{(x=3/2y+6),(5x+4y-7=0):}`

`5*(3/2y+6)+4y-7=0`

`23y=-46`

`y=-2`



`x=3/2*(-2)+6`

`x=3`


Tehát `color(red)((3;"-2"))` pontban metszik.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1