Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adj meg!

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Adj meg 2 pontot, amelyek illeszkednek a -x+3y=5 egyenesre.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen először `x=0`

`-0+3y=5`

`y=5/3`

Tehát az egyik pont `color(red)((0;5/3))`


Majd legyen `x=3`

`-3+3y=5`

`3y=8`

`y=8/3`

A másik pont pedig `color(red)((3;8/3))`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0