Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik pont?

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Mely pontokban metszi a koordináta-rendszer tengelyeit az x-5y=-10 egyenletű egyenes?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenként egyenlővé teszed az ismertleneket 0-val.

`0-5y=-10`

`color(red)(y=2)`


`x-5*0=-10`

`color(red)(x=-10)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0