Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
436
Mi az egyenlete annak az egyenesnek, amely áthalad az (2;3) és (-1;-4) pontokon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`m=(y_2-y_1)/(x_2-x_1)=(-4-3)/(-1-2)=7/3`

`y-3=7/3*(x-2)`

`y-3=7/3x-14/3`

`y=7/3x-14/3+3`

`y=7/3x-14/3+9/3`

`color(red)(y=7/3x-5/3)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0