Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Mi az egyenlete annak az egyenesnek, amely áthalad az (0;-2) ponton és merőleges az e: y=0,5x-6 egyenessel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha egy egyenes merőleges egy másikra, akkor azok meredekségeinek szorzata -1 tehát reciproka.

`y=mx+b`

`y="0,5"x-6`

`m=-1/"0,5"=-2`


`color(red)(y=-2x-2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1