Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Mi az egyenlete annak az egyenesnek, amely áthalad az (4;-2) ponton és párhuzamos az e: y=2x-3 egyenessel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`y=mx+b`

`y=2x-3`

`m=2`


Mivel párhuzamosak ezért a meredekségük megeggyezik.


`y-y_1=m*(x-x_1)`

`y-(-2)=2*(x-4)`

`y+2=2x-8`

`color(red)(y=2x-10)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1