Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni a Matek házim-ban? SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
12.)
`x-(5-3x)/4=2-(25x+75)/10`

`20x-5*(5-3x)=40-2*(25+75)`

`20x-25+15x=40-50x-150`

`85x=-85`

`color(red)(x=-1)`



13.)
`(5x-2)/6-(8-x)/4=1-(2x-11)/3`

`2*(5x-2)-3*(8-x)=12-4*(2x-11)`

`10x-4-24+3x=12-8x+44`

`21x=84`

`color(red)(x=4)`



14.)
`(7x-2)/6-(12-2x)/8=1-(5x-10)/12`

`4*(7x-2)-3*(12-2x)=24-2*(5x-10)`

`28x-8-36+6x=24-10x+20`

`44x=88`

`color(red)(x=2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
2