Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matek feladatban

Főoldal » Középiskola » Matematika
515
Egy egyetem 860 elsőéves hallgatója közül 312-en
gazdasági szakra járnak, és az elsőévesek között
452 nő van. Az elsőéves hallgatónők közül 195-en
járnak gazdasági szakra. Mennyi a valószínűsége,
hogy egy véletlenszerűen kiválasztott elsőéves
egyetemista
a) gazdasági szakra jár;
b) gazdasági szakra járó hallgatónő;
c) nem gazdasági szakra járó férfi hallgató;
d) gazdasági szakra járó férfi hallgató?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`"P"=312/860*100=color(red)("36,28"%)`


b.)
`"P"=195/860*100=color(red)("22,67"%)`


c.)
`"P"=(860-452-(312-195))/860*100=color(red)("33,84"%)`


d.)
`"P"=(312-195)/860*100=color(red)("13,6"%)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
2