Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
4. Egyéves lekötésre 220 000 Ft-ot helyeztünk el egy pénzintézetben. A kamattal megnövelt érték egy év után
224 650 Ft. Hány %-os az éves pénzintézeti kamat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`224.650=220.000*(1+r)`

`(224.650)/(220.000)=1+r`

`"0,0211"=r`

Tehát a kamat értéke `r="0,0211"*100=color(red)("2,11"%)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
4

4650/220000=0.0211 -> 2.11% a kamat
-5