Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
904
2. Írja fel 2024-et 5-ös számrendszerbe. Írja le a számítás menetét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`2024 \ | \ 4`
`\ \ 404 \ | \ 4`
`\ \ \ \ 80 \ | \ 0`
`\ \ \ \ 16 \ | \ 1`
`\ \ \ \ \ \ 3 \ | \ 3`
`\ \ \ \ \ \ \ 1 \ |`

Vissza felé olvasva megkapjuk az eredmény, hogy : `color(red)(31044)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
3

2024/54= 3
marad 2024 - 3*54 = 149

149/53 = 1
marad 149-53 = 24

24/52 = 0
marad 24

24/51 = 4
marad 24-4*5 = 4

4/50 = 4

-> 2024 = 310445
-4