Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sztöchiometriai számolás

Főoldal » Középiskola » Kémia
730
Mekkora tömegű magnézium-oxid keletkezik 65 mg magnéziumpor égése során?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, szöveges, számolás, sztöchiometria
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szió!

Az égés egyenlete: 2 Mg + O₂ → 2 MgO , tehát (2×24,3 g)=48,6 g magnéziumból keletkezik az oxidáció során (2×40,3 g)= 80,6 grammnyi magnézium-oxid, akkor 65 mg=0,065 g Mg-ból arányosan képződik → (0,065/48,6)×80,6= 0,1078 g MgO, ami közelítőleg 107,8 mg-ot tesz ki!

Remélem tudtam segíteni a levezetéssel!
Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (48 éves, matekos-kémiás segítő)
2