Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyivel nagyobb?

Főoldal » Középiskola » Matematika
323
Mennyivel nagyobb a következő számok számtani közepe a mértani közepüknél:
b) 12 és 27
c) 20 és 45
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
A, koszi, is, segítséget, elöre
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A=`(12+27)/2`=`39/2`=19,5
G=gyök(12·27)=gyök(324)=18
A-G=19,5-18=1,5-tel nagyobb

A=`(20+45)/2`=`65/2`=32,5
G=gyök(20·45)=gyök(900)=30
A-G=32,5-30=2,5-tel nagyobb


OFF: A számtani és mértani közép 10. osztályos tananyag amit szoktak kérdezni az érettségin is. Én megcsináltam, de ha te ész nélkül lemásolod és nem érted meg akkor az érettségin nagy pofáraesés lesz.
0