Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldjuk meg a megoldóképlet felhasználásával a következő egyenleteket:

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
a)ײ+3×-4=0
c)ײ-8×+15=0
h)3ײ-5×-2=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
A, koszi, is, segítséget, elöre
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) x₁=1 és x₂=-4
b) x₁=5 és x₂=3
c) x₁=2 és x₂=`-1/3`

A CASIO FX 991 CEXS típusú számológépbe beütöttem az együtthatókat és megoldotta a másodfokú egyenletket. Ez legálisan használható még az érettségin is.
Módosítva: 2 éve
1