Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Az ABC háromszögben A(-13; 6) B(-5;-2), C(0; 8).
A) Rajzold be ezt a háromszöget egy koordináta- rendszerbe!
B) Add meg az ABC háromszög súlypontjának koordinitáit!
C) Számítsd ki a háromszög oldalfelező pontjainak koordinátáit!
D) az adott háromszög oldalfelező pontjai meghatároznak egy kisebb háromszöget. Ennek a három szögnek is határozd meg a súlypontját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
A linken megtudod tekinteni: https://www.geogebra.org/calculator/qqztxcb2



b.)
`"S"((a_1+b_1+c_1)/3;(a_2+b_2+c_2)/2)=>((-13-5+0)/3;(6-2+8)/3)=>color(red)((-6;4))`


c.)
`"F"_"AB"=((-13-5)/2;(6-2)/2)=>color(red)((-9;2))`

`"F"_"AC"=((0-13)/2;(8+6)/2)=>color(red)((-"6,5";7))`

`"F"_"BC"=((0-5)/2;(8-2)/2)=>color(red)((-"2,5";3))`



d.)
Ugyan oda esik ahová a nagy.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0