Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

ABC Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
450
Adott az ABC háromszög: A(−2; 3), B(2; 7), C(7; 1). Számítsd ki a háromszög
a) kerületét;
b) szögeit;
c) területét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"AB"=sqrt((2+2)^2+(7-3)^2)="5,65" \ "cm"`

`"AC"=sqrt((7+2)^2+(1-3)^2)="9,22" \ "cm"`

`"BC"=sqrt((7-2)^2+(1-7)^2)="7,81" \ "cm"`


a.)
`"K"="AB"+"AC"+"BC"="5,65"+"9,22"+"7,81"=color(red)("22,68" \ "cm")`



b.)
`"A"hat"B""C"=cos^-1 \ ("9,21"^2-("5,65"^2+"7,81"^2))/(-2*"5,65"*"7,81")=color(red)("84,8"°)`

`"A"hat"C""B"=cos^-1 \ ("5,65"^2-("9,21"^2+"7,81"^2))/(-2*"9,21"*"7,81")=color(red)("37,67"°)`

`"B"hat"A""C"=cos^-1 \ ("7,81"^2-("9,21"^2+"5,65"^2))/(-2*"9,21"*"5,65")=color(red)("57,53"°)`



c.)
`"T"=("AB"*"AC"*sin"B"hat"A""C")/2=("5,65"*"9,22"*sin"57,53"°)/2=color(red)("21,97" \ "cm"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0