Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
679
Szobahőmérsékletű higany (18 °C ) térfogata 300 cm³. Mekkora hőmérsékleten lesz a higany térfogata 2%-al nagyobb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"T"_2="T"_1+(Delta"V")/("V"_0*beta_"Hg")=18 \ °"C"+("0,02")/("1,81"*10^-4 \ "C"^-1)=color(red)("128,5" \ °"C")`
0